Lees de nieuwsbrief!Mijn Eyg-en Antillen
Sessie 26
16 november 2005


mail adres brieffrida's kunsten


Werkelijk bijzonder dat dit uitzicht helemaal niet bijzonder is, elke avond opnieuw maken we er kans op.

sandy dog


Chubby rust uit na een ren-je-rot sessie...
Kabouter Butt PlugKabouter Buttplug is de naam die de Rotterdammers gaven aan het beeld 'Santaclaus' van de Amerikaanse kunstenaar Paul Mc Carthy (nee, niet de muzikant Paul Mc Cartney).
Het beeld, aangekocht door de Gemeente Rotterdam voor bijna drie ton, stelt een Kerstman voor die een kerstboom in de vorm van een fikse dildo of buttplug in zijn hand houdt en verbeeldt kritiek op het consumentisme van de Amerikaanse (lees Westerse) maatschappij. Het beeld moest komen te staan op het Schouwburgplein, maar daarover ontstond direct fikse commotie. Is deze maatschappijkritiek wel gepast in 'multiculti' Rotterdam? Is het wel een goed idee om deze sexueel explicite beeldspraak juist te plaatsen op een plek waar jongeren uit de moslimcultuur samenkomen? Tot ver buiten de grenzen van Rotterdam waren voors en tegens te horen. Ruim een jaar lang is er gesoebat over de plaatsing; dan weer Binnewegplein, dan weer het Heemraadsplein. De Gemeente heeft nu toch een plek gevonden: de binnenplaats van Boijmans.

Bedankt voor je fotobijdrage, Alexandra!
De site ziet er een stuk gezelliger uit zo...
First SaluteNog een educatieve foto, ingezonden door m'n vader... Pa, bedankt!
Trudy Doet VondstenEr wordt wat afgegraven en gevonden op St. Eustatius - binnen een paar scheppen zit je jaren onder de grond!


Bas, van Bas & Trudy, heeft zo veel foto's ingezonden dat ik de komende maanden genoeg foto's heb. Voor deze 26e sessie heb ik deze gekozen, maar je onderschrift heb ik wijselijk achterwege gelaten. Dank je wel voor je inzendingen, Bas!
Frans GezichtVolgens Clemens "een berichtje uit Frankrijk! Voici Le Mont St Michel! Prachtig bouwwerk op de grens van Normandie en Bretagne in de zee".
Drei Bier BitteTjaaa... en toen kon ik niet meer wegduiken voor de camera. "Got You!" door Remco en Sonja...
Pakje Van De SintEmma, de prachtige dochter van Marit & Arjan! Ik weet niet of het de bedoeling was die foto op internet te plaatsten, maar zo'n plaatje kon ik niet laten schieten!
Dirk Wil OokEn dan Dirk! Als begeleidend schrijven "Ok Eygje, je hebt er zelf om gevraagd he.......". Haha!

duckplug


Dat verhaal over die Rotterdamse kabouter is knap overdreven, volgens Pa.

en nu dan


En hier kan jouw foto komen te staan! Stuur ook een foto op, zodat anderen van jouw bijdrage kunnen genieten!

Wil je de vorige sessie nog eens bekijken? Klik dan hier!