GEEN KOEKJE VOOR LUCAS
(13e sessie - september 2012)

ridgehead Dit is Lucas. Hij is het vriendje van Age, Hanne, Emma en Tijn. Lucas houdt veel van spelletjes. Touwtje trekken vindt hij heel leuk.

Age, Hanne, Emma en Tijn gaan af en toe naar de dokter om een prikje te halen. Lucas ook. Maar Lucas gaat naar zijn eigen dokter. Hij gaat naar de dierenarts.

Als hij daar zijn prikje heeft gekregen krijgt hij altijd een koekje. Dat weet Lucas. Daarom is hij ook het vriendje van de dierenarts. Als Lucas hem maar ziet begint hij al met zijn staart te kwispelen.

Maar Lucas is oud. Hij is al elf jaar. Hij heeft pijn. In zijn gewrichten. Bij het opstaan piept hij wel eens. Soms laat hij in huis zijn plasje lopen. Dat komt door de pijn.

emmer Als Age, Hanne of Emma dat zien halen ze mama. Dan komt mama met een emmer water en en een dweil. Ze ruimt het plasje op. Tijn komt erbij staan. Maar dat mag niet van mama. Hij is nog te klein. "Tijn, ga even ergens anders spelen!", roept mama dan. "Anders loop je door Lucas zijn plasje heen."

Tegen de pijn kreeg Lucas pilletjes. Door zijn eten. Die pilletjes hielpen goed. Daardoor kon hij weer lekker slapen. Maar terwijl hij sliep verloor hij hij weer een plasje. Lucas merkte er zelf niets van. Hij sliep maar door.

Papa en mama keken elkaar aan. "Zo kan het niet langer", zei mama. "We moeten met hem naar de dierenarts". Papa vond dat ook.

Toen Age, Hanne, Emma en Tijn naar school waren, pakte papa Lucas' riem. Lucas zwaaide met zijn staart. Hij zou uitgelaten worden! Dat vond hij altijd heel leuk. En ook mama ging mee! Dat gebeurde niet vaak!

ridgeback2 Bij het huis van de dierenarts begon Lucas heel hard te trekken. Aan zijn riem. Hij wilde naar binnen. Daar zou hij een koekje krijgen! En ja hoor, papa en mama gingen met hem mee!

De dierenarts aaide hem over zijn kop. "Zo jongen, ben je daar!" Lucas begon te kwispelen. Hij was zo blij, dat hij het prikje niet voelde.

Maar na het prikje kreeg Lucas geen koekje. Hij begreep er niets van. Waarom kreeg zijn hij nu zijn koekje niet? Dat kreeg hij toch altijd ?

Lucas voelde zich slaperig worden. Hij ging liggen en begon te dromen over zijn koekje…


Wil je de vorige aflevering nog eens bekijken, klik dan hier...